Itálie - srpen 2016

Ani letos WIZZ air nezklamal a na Valentýna připravil 20% slevu. Navíc stále naštěstí platí záříjová slevy na členství, takže jsme po domluvě vybrali mou milovanou Itálii. A kam se předběžně chystáme? 
 
Letíme do Bari 20.8.2016, čtvrtého největšího města v Itálii a zároveň hlavního města regionu Apulie. Těšíme se nejen na památky a typickou Itálii, ale i na pláž a koupáníčko. Z Bari se chceme podívat do Alberobello (cca 50km), kde jsou typické domy kruhového půdorysu s bílou fasádou a kuželovitou střechou, kteou lze vždy snadno rozebrat, když se blíží výběrčí daní za daň z nemovitosti. Další zajímavostí v okolí je Castel del Monte, cca 20 km od Bari, který je zařazen na seznam UNESCO a je pro svůj osmiboký tvar nazýván korunou Apulie.
 
Z Bari bychom se rádi přesunuli do Neapole, kde bychom kromě návštěvy města rádi podnikli celodenní výlet na Pompeje a Vesuv. Moje první sopka, když na Filipínách to nevyšlo :-) A dál bude následovat přesun do Říma odkud budeme 27.8. odlétat zpět do Prahy. A Řím, město mé nejmilovanější, má spoustu věcí k nabídnutí. Především se chystáme do Vatikánu k andělskému hradu a na pořádnou zmrzku! 
 
Pokud cestou stihneme nějaké to pokoupání, budu spokojená. Vzhledem k tomu, že letenky stály necelé 2 tis. a jízdenky na bus by měly stát okolo 1500,-, počítám, že se s naší týdenní dovolenou ve dvou vejdeme do 10 tis./osobu. Tradááá.. 
Pojďte se také někam chystat, ať se můžete těšit tolik jako já ;-)